Hajar, Sköldpaddor och ett Museum

Måhända det var att utmana ödet en smula.
Men det är trots allt så att denna internationella skola i Wien som dottern undfår sin utbildning på har en ledig fredag under höstterminen. Närmare bestämt i dag.
Likaså är det bara en vanlig arbets/skoldag för resten av Österrikes befolkning.
Alltså är det i principt tomt på alla museer etc, för alla jobbar eller går i skolan. Förutom mammor som kan styra sina jobb, eller är hemmafruar, samt skolbarn på Vienna International school.

Vi var därför fyra mammor med totalt nio (9) barn som styrde stegen mot Haus des Meeres
Ett fantastiskt ställe som är en ombyggd skyddsrum/försvarsanläggning från kriget.

Huset är i princip ett stort fyrkantigt torn med väggar så tjocka att alla mobiltelefoner två steg in i byggnaden tackade för sig och la ner all verksamhet. Detta torn är numera fyllt med akvarier och terrarier där det huserar allt från Jättekrabbor, Hammarhaj och Clownfiskar till Sjöhästar och Sköldpaddor i alla storlekar.
Klart smart och otroligt fascinerande var myrkolonin. Väldigt många ledstänger var, om man tittade närmare, nämligen små gångar där myrorna sprang fram och tillbaka för sina dagliga göromål.
Likaså den lilla djungeldelen där fåglar flög fritt och små apor närskådade besökarna utan skydd av vare sig glas eller galler fascinerade både stora som små. Speciellt när en av aporna bestämde sig för att sitta en stund på undertecknads handväska.
Men det som verkligen drog ner flest oooohh och aaahh var när vi kom till den stora haj-tanken och på nära håll kunde beskåda såväl hajar som jätte stora sködpaddor.

Här är det dock delar av gänget som beundrar Pytonormararna.

.

20120928-215648.jpg

En underbar dag som i självklar Wien-stil avslutades på ett Café 🙂 (säger ju att dom finns överallt!!!)