Bloggande präster, finns det?

Upphör aldrig att fascineras av människors föreställningar om hur en präst är och bör vara.
I och för sig gör det att jag i anfall av självreflektion funderar över vilka fördomar jag själv bär med mig om andra yrkesgrupper.
Men en sak som många fascineras över är att jag som präst också skriver en blogg.  Utrop som ”Har du en blogg??” (sagt med yttersta förvåning och ögonbryn uppe vid hårfästet) strax följt av ”Vad häftigt, det trodde jag inte” är ganska vanliga. Fast bästa reaktionen hittills var den som undrade om jag som präst fick blogga. (ja, det får vi! 😉 )

Nu är jag absolut inte den enda som för en mer eller mindre regelbunden blogg . Bland de bloggande prelaterna återfinnes till och med en och annan Biskop, ja till och med en Ärkebiskop!

Här följer ett osorterat litet urval av diverse bloggar som endast har det gemensamt att skribenten är präst. Denna lista gör inget som helst anspråk på att vara vare sig komplett eller ett urval av de bästa eller så. Utan är just bara, ett axplock.

Först ut är Präst-Ida . En ung präst i Malmö som bloggar just om livet som ung präst.

Nästa blogg står Karin Långström-Vinge för. Jobbar som präst i Skövde och bloggar om smått och stort.

I Bryssel återfinner vi Maria Bergius Krämer som också jobbar för SKUT, och bloggar. (så klart. 🙂 )

Jag lovade er ju minst en bloggande biskop. Varsågoda: Åke Bonnier är en både flitig och bra bloggare.

och jo, jag lovar, Ärkebiskopen bloggar även han, när det finns tid i ett mycket späckat schema.

Svenska kyrkan finns ju överallt, så även i Grekland. Här kan du följa deras blogg.

I Australien finns vi också. Där kan du följa Camilla Hellgrens öden och äventyr i hennes nya blogg, som inte är något konstigt alls. 😉

Det bloggas på många håll och kanter i vår kära kyrka. Detta är som sagt var bara ett litet axplock.
Svenska kyrkan centralt har samlat en del av alla bloggar under det som kallas en bloggportal. Här hittar du bloggar från fler biskopar, andra präster, volontärer, församlingar mfl.

Följ oss gärna, och se hur Svenska kyrkan är en levande kyrka men en mängd olika aktiviteter, varje dag och stund, över hela världen, ja till och med in i cyberspace. 😉

ps. Vi finns på Twitter också…. men mer om det nästa gång. 🙂