The Thing….

Kommer ni ihåg The Thing?
Ni vet, den där brummande, saken på väggen som på ett mycket intressant sätt kombinerar vatten, el, gas och öppen låga. Vårt första möte med The thing var onekligen omvälvande. Vet inte om den tog illa upp av min illa dolda misstänksamhet, eller om det bara var allmänna kommunikationsproblem, men sedan vårt första möte har det varit lite si och så med samarbetet.
Kort sagt, The Thing har med jämna mellanrum, dvs varje natt, bestämt sig för att den också behöver vila, och helt enkelt stannat. Vilket resulterat i att familjen har vaknat upp i mycket svala rum. Kan avslöja att det finns inget som får en att vakna som en iskall dusch på morgonen.

Hjälp fanns dock runt hörnet. För ett tag sedan var en väldigt trevlig reparatör här. Efter en kort undersöknig plockades The Thing ner i sina beståndsdelar, rengjordes, skruvades på, mixtrades med, osv. Tänk er SPA-behandling för en Terme (som är det tekniskt korrekta namnet på The Thing)

Vad än som gjordes verkar det ha fungerat.
Jag kastar fortfarande misstänksamma blickar på denna bubblande, fräsande, sak som hänger på väggen. Men vapenvila råder. Vi fyller på vatten med jämna mellanrum, The Thing producerar värme i element och kranar.

En intressant bieffekt av det hela: jag kan nu diverse tekniska termer på tyska och kan diskutera både luftventiler och gaseldning på detta språk. 😉