Hur skriver man ett snyggt tiggarbrev?

Som ni kanske förstått så är Basaren en ganska viktig händelse. Drygt 50% av vår totala budget dras in denna enda dag.
Nej, till skillnad från vad många tror så har inte utlandsförsamlingarna en egen lina in till obegränsade resurser i Uppsala. Tvärtom måste vi själva bära kostnader för vatten, el, hyra, kaffe, disel till bilen osv etc.

Många tror också att om man är medlem i Svenska kyrkan när man flyttar från Sverige så blir man automatisk medlem i närmaste utlandskyrka. Så är det inte heller.

Vi är alltså tvungna att väldigt aktivt samla ihop pengar så att vi kan fortsätta vår verksamhet. Och där är alltså basaren enormt viktig! Förutom att vi säljer ost, smör, bröd, sill, köttbullar, förkläden, böcker, pepparkakor, glögg, dukar, julpynt, kakor, godis, choklad, mm, etc, har vi även ett större lotteri med diverse vinster.

Har fallit på min lott att skriva ihop ett brev till presumtiva givare och säga att om de vill får de jättegärna skänka en vinst eller två till oss, och i gengäld så gör vi reklam för dem och deras företag.
Dom behöver inte ens ge oss en pryl, vi tar emot pengar också…. 😉

Nu är bara frågan, hur formulerar man på ett snyggt sätt: Hej, vi behöver snygga vinster till vårt lotteri. Kan ni ge oss några??