4

Home sweet home *2

Efter en vecka i Sverige har vi så åter landat i Wien.

Är onekligen blandade känslor. Å ena sidan kändes det skönt att vara hemma i Sverige. Uppskattar de små sakerna som att kunna läsa på skyltarna och förstå vad som stod. Kunna läsa en dagstidning utan att ha lexikonet till hands. Småpratet med kassörskan i lokala matvarubutiken flöt lätt och fint och hakade inte upp sig på grund av språkliga problem.
Hemtamt och vant föll vi snabbt in i den Svenska rytmen. Kände oss hemma helt enkelt.

Samtidigt måste jag erkänna, att när planet lyfte från Arlanda var det inte sorg över att lämna, utan glädje över att få åka hem som var den dominerande känslan.

Förvisso måste jag fortfarande  gissa mig till vad som står på skyltar och det är mer tur en skicklighet som gör att jag eventuellt kan föra något som kan liknas vid en konversation med lokalbefolkningen.

Trots detta så är Wien just nu Hemma!

Lätt förvirrad sitter jag så i den Österrikiska vårsolen och njuter av Svensk leverpastej på en Österrikisk skiva bröd. och funderar, Kan man känna sig hemma på mer än ett ställe samtidigt?
Gör det mig splittrade, eller kan det vara så att det istället gör mig hel?

 

Comments 4

 1. Jo, jag har gjort erfarenheten att det går att känna sig hemma
  på flera ställen och i flera länder.
  Det viktiga är oftast att kunna språket någorlunda.
  Riktmätaren då är om man kan skoja med kassörskan eller inte 😉

 2. Mm och till sist lär man sig att uppskatta fördelarna i båda, alla länderna,
  Min erfarenhet är att det har människorna man omger sig med att göra om man känner sig hemma eller inte

 3. Klart man kan känna sig hemma pa flera ställen samtidigt utan att bli splittrad! Viktigt för hemma känslan är att ha människor man tycker om runt sig. Samt att ha kul, humor är jätte viktigt för hemma känslan tycker jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *