Det här med att bli intervjuad…

Ibland händer det att man blir intervjuad av diverse tidningar eller annan media. Förra gången blev det ju ytterligt intressant då jag någon dag efteråt upptäckte att jag uttalat mig om ett ämne jag inte vet något om till en journalist jag inte träffat på ett språk jag inte kan. 😉 Du kan läsa om det äventyret här. 😉

Den här gången visste jag om att jag skulle bli intervjuad då journalisten i fråga och bett om ett möte. Hela intervjun företogs på engelska så språket var inga större problem. Ämnet var dessutom Svenska kyrkan, så kan väl säga att jag var hyfsat påläst.  kände mig därför kanska lugn inför att få se det hela i tryck.
Hade dessutom, på journalistens önskan, försett dem med ett foto av undertecknad.

Det var därför med glatt hjärta jag öppnar tidningen. (Lite fåfänga hyses ändå i denna kropp)
Efter lite bläddrande inser jag att mina kloka (?) uttalande om Svenska kyrkans liv och leverne illustreras av en stor bild, på Biskop Per Eckerdal! En biskop som säkert är både trevlig och kunnig, men som jag personligen aldrig träffat och inte ens nämnde under intervjun.

Nu väntar jag spänt på nästa intervjutillfälle här i Wien. Vad månde det bliva? Kommer jag att veta om att jag blivit intervjuad? Kommer illustrationen att vara en bild på Angelina Jolie (kan ju alltid hoppas). Eller kommer jag vara korrekt citerad med en bild på undertecknad ur en bra vinkel? (Knappast troligt. 😉 )