Baddräktsvånda

Sommaren och baddräktssäsongen är här igen.
Den baddräkt som tjänat mig så troget i många år är numera så sliten att den riskerar avslöja mer än den döljer. Är alltså dags att införskaffa en ny. Ett uppdrag som visar sig vara betydligt svårare än vad man först kan tro. Jag ställer nämligen vissa specifika krav på en baddräkt.

Först och främst vill jag att en baddräkt skall täcka om inte hela, så i alla fall större delar av bålen. Så till exempel hoppar jag över baddräkter som mer består av snören och remmar och går direkt på dem som består av mer än 5 kvadratcentimeter tyg.
Då jag tillhör den delen av mänskligheten som begåvats med förmågan att kunna föda barn har jag även utrustats med två bröst. Tillika ett par med något större omfång än genomsnittet. Är onekligen en utmaning att finna en baddräkt som täcker behagen på ett tillfredsställande sätt, även när jag rör på mig.
Samma problem gäller även andra ändan så att säga. Att hitta en baddräkt som täcker _hela_ akterpartiet på en välbyggd dam i sina bästa år verkar vara stört omöjligt. Kan någon förklara för mig varför alla baddräkter verkar vara skurna för en stillastående provdocka av pinnmodell utan kroppsbehåring??
Skulle vara trevligt att kunna köpa en baddräkt utan att i priset även lägga till kostnaden för den totala vaxning av intimare delar som uppenbarligen behövs för att kunna bära en del (läs: majoriteten) av modellerna.
Missförstå mig rätt. Jag är stolt över min kropp. Alla valkar och ärr och jag bryr mig inte det minsta om att det svänger ut på de ställen där modevärlden tycker att det skall svänga in osv.
Känner bara inte för att visa upp den i all sin glans för alla och envar på badstranden.
Någon som vet när -20 tals modet kommer tillbaka?? 🙂

Måste kännas skönt att inte behöva visa upp allt bara för att man är på en badstrand. ;)

Måste kännas skönt att inte behöva visa upp allt bara för att man är på en badstrand. 😉

Här förresten en väldigt intressant genomgång av baddräktens historia. 🙂