Hemester i Wien

När vi i augusti 2012 flyttade hit till Wien, sålde vi vårt hus i Sundsvall. Det innebär att det numera är Wien som är vår hemstad, och när vi åker till Sverige så åker vi bort på semester. Den här sommaren blev besöket i Sverige relativt kort och istället utforskar vi vårt nya hemland och hemstad lite mer. Helt enkelt ta lite hemester som det kallas. Semestra på hemmaplan. En inte allt för betungande uppgift när man bor i en av världens mest turistvänliga städer och med fantastiska utflyktsmål bara en kort bil, båt eller tågresa bort.
En del turer blir ju då lite utsträckta, som när vi helt oplanerat hamnar på ett spa-hotell och får testa på baddräkt av papper. Men för det mesta går det helt enligt planering och vare sig omgivning eller plånbok lider någon större skada. En fördel med Wien är ju att så mycket av allt det vackra och fantastiska man kan uppleva här är helt gratis, alternativt inte allt för dyrt.
En favorit är live-sändningarna från Operan Tyvärr då inte under sommartid. 🙁
Men hav förtröstan! Behöver bara ta mig bort till Rådhusplatsen och filmfestivalen för att kunna njuta av musik i världsklass.
Sedan inte att förglömma alla underbara parker som finns i denna stad! En filt, en bok, något gott att dricka och dagen är räddad! 🙂
Skulle då vädrets makter vara på det lite mer…sura, humöret, finns det ju alltid ett antal Caféer eller museer att smita in på.
Jo, ska nog gå bra att hemestra i Wien. 😉