Croissant på burk

Har gjort ett nytt fynd i matvarubutiken!
En oansenlig liten konservburk, typ, stod där i hyllan och gjorde inte så mycket väsen av sig. Självklart blev jag nyfiken och kunde inte låta bli att köpa med mig den hem.

Tydligen skulle den innehålla hela 6 stycken frasiga Croissanter (stavas det så i plural??) Efter nogsam läsning av instruktionerna (Överläts till Dottern som trots allt läser tyska i skolan) och grundlig genomgång och tolkning av de små instruktiva bilderna (Mamma, som ju enligt familjen skall vara expert på symboler) bestämde vi oss för att testa.

Första steget var att få upp den lilla burken. Tydligen behövdes till detta inte den av Modern framletade konservöppnaren. Utan med en smidig vridning öppnade dottern det hela och släppte ut en hoprullade bit deg. (Stod tydligen i instruktionerna att det var så man skulle göra.)

Lite närmare undersökning och utrullning avslöjade en förpreparerad deg med markerade trianglar. Bara att dela, rulla i hop och placera på plåt. Hur enkelt som helst. Även om moderskapet lyckades rulla en åt fel håll…

12 minuter senare tar vi ut frasiga, gyllengula, nybakade Croissanter som smakade riktigt gott. Även om Dottern nämnde något om Nutella alternativt Choklad som eventuell förbättring  till nästa gång. 😉

 

En söt liten konservburk! Man bara måste testa!!

En söt liten konservburk! Man bara måste testa!!

 

Gyllengula, frasiga och riktigt goda! Trots avsaknaden av  Nutella. ;)

Gyllengula, frasiga och riktigt goda!
Trots avsaknaden av Nutella. 😉