Samarbete kyrka-samhälle

Har äran att få medverka på en vigsel ute på den Österrikiska landsbygden. (läs: in the middle of nowhere.) Alla som bott eller bor på landet vet att man ibland måste vara lite kreativ och finna nya lösningar på olika problem. Jobba med de medel som står till buds helt enkelt. Som till exempel det här med brandstationer. Är helt enkelt vare sig praktiskt eller ekonomiskt möjligt att ha en fullstor brandstation i varje liten by. Samtidigt är närhet och att vara snabbt på plats avgörande när det brinner.
Här har man löst det hela mycket praktiskt. En del av den gamla kyrkan är helt enkelt ombyggd till en mycket liten brandstation som sköts av några frivilliga som bor i närheten. Ett samarbete som även resulterar i att den gamla medeltidskyrkan får regelbunden tillsyn och det finns folk på plats som kan hjälpa en svensk präst på besök.
Se där ett gott exempel på samarbete kyrka-samhälle. 😉

Inte så stor brandstation, men absolut en av de snyggare. ;)

Inte så stor brandstation, men absolut en av de snyggare. 😉