Utan internet försmäktar vi på denna ö…

Är uppe i Sverige på snabbt besök. Då jag behöver kunna bli nådd och även nå andra så är även mobiltelefonen med. Dock är allt vad data-trafik och så kallad roaming avstängd.
Min lilla smartphone har kastats tillbaka några år och blivit en dumbohobe jag endast kan ringa med. –  Och jag är fullständigt handikappad!!!

Likt en förvirrad vilsen ande tar jag mig från café till café i jakt på internetuppkoppling. Allt för att kunna kolla mail, uppdatera facebook eller via google maps kolla: Var är jag egentligen?
Restauranger som tidigare med en föraktfull fnysning ratats som flottiga hamburgerställen med friterade transfetter ses nu som räddare i nöden tack vare sitt fria WiFi.
På promenad i en främmande stad vill jag snabbt kolla var jag är och vart jag ska, men finner mig lika vilset som något ett får, då min telefon vägrar att lydigt medelst en liten blå prick på en karta visa min position. Istället blinkar en elak textruta som upplyser mig om att jag inte har kontakt med det allomfattande nätet.
I bilkön inne i en större stad piper så plötsligt telefonen till. Den har fått kontakt med den näraliggande hamburgerekedjans rundstrålande WiFi och kopplat upp sig på egen hand. Det som piper till i telefonen är mailboxen som upplyser mig om att jag har dussintalet nya olästa mail.
Nu återstår samvetsfrågan: Leta upp ett WiFi och koppla upp mig ordentligt, eller inte… 😉