Lastbil på omvägar

Ett av de mer populära försäljningsborden på vår julbasar är det där vi säljer mat. Ansjovis, sill, senap, bostongurka, soldatens ärtsoppa, ja allt som Svenskar i förskingringen i hemlighet går och suktar efter hela året.
Denna dyrbara last levereras per lastbil några dagar innan basaren. Närmare bestämt var det avtalat att denna last skulle levereras kl 14:30 i går. Så blev det inte….
I går förmiddag ringer vi för att kolla att allt är ok och bekräfta tiden. Inser snabbt att något blivit väldigt fel, då vår last inte är på väg till Österrikes huvudstad Wien, utan istället befinner sig strax utanför Prag! Förvisso fortfarande inom församlingen, men fel huvudstad. Får dock löfte om att lastbilen kommer styra kosan mot Wien så snart affärerna i Prag är avklarade.
Några timmar senare får vi veta att lastbilen är inte bara i Wien, utan i rätt distrikt, men har svårt att hitta vår lilla kyrka. Vi öppnar portarna samtidigt som vi nynnar på Psalm 107. För säkerhets skull placerar vi oss också strategiskt på trottoaren med en Svensk flagga i högsta hugg.
Någon timme senare stänger vi porten, ställer tillbaka flaggan och tinar våra frusna kroppar med varsin kopp te.
Lastbilen har lyst väldigt intensivt med sin frånvaro.
Visar sig efter ett antal telefonsamtal inom Wien, mellan Wien och Sverige, mellan lastbilschaufför och folk på kontor på okänd ort att: 1. Lastbilen är för stor för att kunna hitta parkeringsplats utanför kyrkan. 2. Den saknar en så kallad pall-lyft för att kunna förflytta lasten från sitt innandöme till kyrkans dito. 3. Chauffören har nu kört så många timmar att han enligt lag måste ta paus. 4. Efter denna paus måste han åka till Klagenfurt.

Enligt beräkningarna skall nämnda lastbil göra ett nytt försök att leverera de eftersökta varorna till oss i dag fredag. Personalen funderar på att byta ut psalm 107 till 103 för att bereda plats för lastbilen utanför kyrkan.
Vi jobbar ju trots allt i miraklens och underverkens bransch så det lär nog lösa sig. Matbordet kommer att få sina varor.
Frågan är bara: hur?
Rapport följer….