EB -Efter Basaren

I dag är det B +1 Vi har kommit till tiden EB. Efter Basaren. Lätt omtumlad, lite mörbultad och mycket trött sitter man så med sin kaffekopp och försöker bringa ordning i alla intryck från igår.

Basaren är, som ni kanske förstått, ett under av logistik och samarbete. Över 120 frivilliga som samlas och tillsammans skapar vi en Julbasar utan dess like. Just detta år blev det en basar med extra twist. Bland gästerna var bland annat ett TV-team från ORF. Att bli intervjuad är alltid lite nervöst. När det dessutom är på ett annat språk, mitt i en överfylld lokal, höjer svårighetsgraden drastiskt. Är tveksam till om jag vill se resultatet. Å andra sidan är det ju inte alltid man får se sig själv dubbad till tyska…återkommer i frågan.

Över 2300 besökare hittade till vår basar. Ungefär 150 st färre än förra året. Något vi skyller på det hysteriskt tråkiga vädret. Å andra sidan visste årets besökare verkligen vad de ville ha och har handlat så det står härliga till.

När vi kl 17:00 började plocka ner allt som vi dagen innan ställt upp var det glädjande många tomma lådor. Men ni vet hur det är när man flyttar. Är alltid mer än man tror. Strax efter 22 hade vi lastat in den sista lådan i förrådet och caféet på kyrkan. Och ett gäng trötta men nöjda basarmedarbetare kunde ta en välförtjänt paus.

Nu väntar efterarbete med att sortera och inventera. Tvätta förkläden och handdukar. Diska ur glöggflaskor och grytor och ställa i ordning i café och förråd.

Men det får vänta en stund till.
I dag är personalen ledig och njuter av en väl genomförd basar.