Ost?

Var ett tag sedan denna sida uppdaterades nu. Anledningen kan stavas D_E_C E_M_B_E_R
Är lite mycket just nu kan man milt sagt säga. Samtidigt är det roligt!

Månaden börjar med den allomfattande fantastiska Bisarra Basaren. I år extra kryddad av filmteam från ORF på plats. Dagarna efter basaren ägnas åt att röja, städa och plocka. Tvätta förkläden och handdukar och allt annat som hör till. Helgen sedan gjorde jag min Tour de Advent via bland annat Prag, Salzburg och Budapest. På väg hem från Ungern får jag reda på att ORF-inslaget från basaren skall sändas kl 20:05 samma dag. Mitt tåg anländer till stationen 20:12….
Väl hemma förklarar dock Maken att jag kan se inslaget via webben. Han ser dock lite tveksam ut. När jag fått se inslaget delar jag hans min.
På basardagen stod jag och pratade om Lucia, om Sverige, om kyrkan. De intervjuade flera andra personer som pratade om Lucia, om Sverige, om kyrkan. Vi såg till att de var på plats när Luciatåget, de svenskaste som finns i december, sjöng på Kyrkans basar.
Och TV-inslaget handlade om….ost!
Japp! Ni läste rätt. Ost! I 1min och 45 sek på bästa sändningstid, kan Österrikes befolkning se hur Svenska kyrkans präst tillsammans med några andra står och funderar över vilken ost som är den bästa!

Ja ja. Luciasången hörs i bakgrunden och reportaget som sådant är positivt, så får väl nöja oss med det. 😉

Här kan man några dagar till (fram till 14 dec tror jag) se inslaget.

 

http://tvthek.orf.at/program/Seitenblicke/4790197/Seitenblicke/8893399/Weihnachten-auf-Schwedisch/8893401