Äta Youghert utan sked??

Det är den tiden på året igen. Då jag leker handelsresande i Gud. Eller Tour de Advent som det också kallas.
Tre dagar, tre olika länder, tre adventsgudstjänster.
Många timmar tåg blir det. För nej, jag kör inte bil kors och tvärs igenom Centraleuropa en sådan här helg. Är att tänja på min skyddsängels anställningskontrakt lite väl mycket.
Första stoppet på Tour de Advent var Tjeckien och Prag. Nästa är Salzburg och därefter Budapest.
Då tåget Prag – Salzburg avgick hysteriskt tidigt. Typ 05:33 fick jag detta år inte njuta av den underbara frukosten med vidhängande utsikt på hotellet i Prag.
Istället fick jag när jag checkade ut vid fem-tiden en liten frukostpåse.
Hade några timmar tidigare fått kryssa i vad jag ville ha. Skrev då att jag önskade Baguette med diverse pålägg. Måste erkänna att jag såg framför mig en smörgås av den lite större sorten som kanske även skulle räcka till lite lättare lunch på tåget. Ska ju trots allt sitta där några timmar.
Efter lite morgontrött letande hittar jag tillslut två mycket mycket små söta baguetter i miniformat. Det pålägg jag önskat var där, bara i mycket mindre format.
Även den youghert jag önskat var prydligt nerpackad. Dock ingen sked.

Så satt där, i tidig morgontimma, på rätt tåg, med två minimala smörgåsar och funderade på hur man på ett snyggt sätt äter youghert utan sked.
Lösningen? Sov på saken fram till Salzburg där det i kyrkan fanns ensked för ändamålet. Jodå, det går att äta frukost kl 12:00 också. 😉

 

En minibaugette!

En minibaugette!