Kvinnoprästmotståndare?

Vi har stor Luciakonsert. Efter konserten är det glöggmingel och försäljning på kyrkan.
En äldre liten herre, ni vet, storlek 1.60 i höjd, 1.40 i bredd, 3 års skäggstubb och kläder från förra århundrandet kommer fram och pratar med mig. Nu är ju inte Tyska mitt bästa ämne, men brukar i alla fall ha ett hum om vad som sägs och kunna prestera ett hyfsat acceptabelt svar. Så är det då inte i detta fall.
Förstår dock så mycket på tonfall och intensitet att det gäller ett ämne som är Mycket Viktigt för denne individ. Ber därför en av församlingsmedlemmarna som jag vet jobbar som översättare om lite assistans. Bara så att jag kommer på banan så att säga.
Visar sig att frågan som ställs är hur länge det verkligen har tillåtits kvinnliga präster i Sverige. Jag förstår på tiraden som sedan följer och minspelet på min hastigt inkallade tolk att den lille herrns åsikter på intet sätt sammanfaller med Svenska kyrkans officiella hållning. Om kvinnliga präster tycker han INTE!!

Funderar en sekund på att föra in samtalet, som nu gått över till en muttrande dialog från honom, på samkönade äktenskap. Men avstår den här gången. Berättar dock att vi inte bara har kvinnliga präster, utan även dito biskopar och Ärkebiskop. Säljer sedan lite julpynt med mera till honom och tackar så hjärtligt för att han på detta sätt bidrar till Svenska kyrkans verksamhet. 😉