En speciell julmarknad

Det har varit en intensiv tid. December är sådan i en utlandskyrka.

Lyckas dock ta mig några timmar ledigt och flanerar runt på stan. Måste erkänna att det är lite svårt att skaka fram den där riktiga ”Ooohh nu är det snart Jul” känslan när det är +10 ute, gröna gräsmattor och några rosor fortfarande blommar på innergården.
Wien gör dock sitt absolut bästa och på varje yta större än 5 kvm är det en julmarknad.

Dessa marknader är ett fullständigt eldorado av mer eller mindre kitschiga julgtransprydnader, prylar, saker och framförallt mat. Vid dem alla kan man också köpa en mugg varm punsch av varierande karaktär medan man går runt och tittar på allt tingel tangel som bjuds ut till försäljning.

Jag skyller på att jag var trött, men kunde inte hålla tillbaka ett lätt hysteriskt, pubertalt, fnitter när jag kom till den julmarknad som är vid Michaelerplatz. Uttytt heter den ”Kaiserlich und Königlich Weinachtsmarkt”. Men förkortningen blir för en uttröttad svenska med pubertal humor bara för mycket.

Men punschen var god och jag beslöt mig för att behålla muggen, som minne. 😉

Betyder alltså Kaiserlich und Königlich Weinachtsmarkt och inget annat...

Betyder alltså Kaiserlich und Königlich Weinachtsmarkt och inget annat…

Muggen var fin, den behåller jag... ;)

Muggen var fin, den behåller jag… 😉