Jag – en Mello-nörd.

OK, dags att komma ut ur garderoben…även fast det är en väl bevarad så kallad offentlig hemlighet. 😉

Ja, jag är totalt, fullständigt och helhjärtat Melodifestival-nörd. Bara älskar denna komplett vansinniga cirkus av paljetter, glitter och kitsch. Bombastiska rim, stråkar, tonartsbyten och krystade skämt.

Just nu är det nedräkning tills vansinnet startar hemma i Sverige. På Lördag går första delfinalen. Själv varvar jag predikoskrivandet med att följa diverse bloggar, twitterkonton och hemsidor på nätet. Allt i ett  desperat försök att skapa lite Mello-stämning även här nere i Centraleuropa. För let´s face it. När det kommer till att helhjärtat engagera sig i vem som har snyggaste scenklädseln, bästa halvtonshöjningen, är mest folklig och vem som eventuellt möjligtvis kan ”slå”, i Europa och/eller hemma, tja, där regerar Sverige och Svenskarna.

De närmaste lördagarna är inbokade. Då jag inte får in Svensk TV så är det SVTPlay som gäller. IT-avdelningen hemma (Läs: Maken) har därför fått stränga order om att kolla och dubbelkolla internet-uppkopplingen. Beväpnade sedan med chips, popcorn och lämplig dryck (rosa!)  kommer sedan varje rörelse, varje tonartshöjning noggrant följas och analyseras. Bara hoppas på att nätet håller för belastningen.

Hur psalmerna blir de närmaste söndagarna kan jag inte svara för, men eventuella tonartshöjningar är inte omöjliga. 😉