Snögubbar!!!

Vet att jag tidigare varit lite, skall vi säga, fascinerad, över Wienarnas förhållande till snö. Eller rättare sagt deras totala panik så snart det kommer minsta snöflinga. Men idag måste jag nog ge dem rätt. För även om det inte direkt vräkt ner, så har det onekligen kommit ganska mycket på en gång. Och då temperaturen svajat kring noll grader pratar vi som alla svenskar vet om blöt kladdig snömassa som fryser till is på kalla gator och är ett allmänt elände. Det har dessutom blåst ganska kraftigt.

Så istället för att stillsamt falla mot marken i stora fluffiga flingor och se så där allmänt romantiskt ut har snön denna dag kommit ner i form av små ispiggar i horisontalläge och tvingat alla att hukande ta skydd bakom paraplyer och halsdukar.

Nåja, det hindrar ju dock inte två galna kyrkoarbetare från Sverige att när det är en kort paus i yrvädret och det anas en sol bakom molnen, ge sig ut på innergården. För temperaturer runt noll innebär också perfekt kramsnö. Nog var det en och annan undrande blick från förbipasserande grannar. Vet inte riktigt hur det är här i Österrike. Men tydligen är det inte så vanligt med präster som leker i snön och gör snögubbar… 😉

Rosorna har tagit semester

Rosorna har tagit semester

Snötyngda granar

Snötyngda granar

Kyrkporten

Kyrkporten

Tur att vi inte behöver gå in i förrådet just nu...

Tur att vi inte behöver gå in i förrådet just nu…