Säker fika

Sitter på mitt vanliga favorit café i centrala Wien och avnjuter min kaffe när två välklädda herrar slår sig ner vid bordet bredvid. Inget konstigt i sig, då välklädda herrar är en vanlig syn här i stan. Det som gör dessa specifika herrar lite mer i ögonfallande är dels att de uppenbarligen är mycket vältränade. Dels den inte-så-diskreta genomskinliga öronsnäckan, som slingrar sig bakom vänster öra på dem båda, förbunden med kom-radion som försöker dölja sig i bältet. Närmare tjuvkikning, som jag självklart inte kan låta bli, avslöjar även annat än bara en vit skjorta under kavajen.

Kort sagt, de ser ut som två säkerhetsvakter, klippta ur första bästa Hollywood-rulle. Komplett med kortsnaggat hår, svart kostym, kängor istället för kostymskor och – självklart(!) solglasögon!

Känner mig oerhört trygg där jag sitter och dricker min kopp kaffe, och funderar mest på vem de är de egentligen skall skydda. Någon direkt hotbild verkar dock inte föreligga. Förutom mot den Apfelstrudel de båda beställt in.

Några minuter senare kan vi konstatera att hotet är effektivt avvärjt och vi kan lugnt fortsätta vår dag. 😉

Hotfullt bakverk? ;)

Hotfullt bakverk? 😉