På besök i 80-talet

Är nere i den lilla byn och ser oss omkring. Åren i Wien har satt sina spår och vi letar därför upp ett därtill lämpligt café för kombinerad vätskepaus och studerande av lokalt folkliv. Inser när vi kliver in genom dörren att vi hamnat i en tidsmaskin och förflyttats tillbaka till -80 talet. Maken är överlycklig, Hustrun skräckslagen och Tonårsdottern mest förvirrad.

Från TV-skärmen i hörnet strömmar musikvideos från MTV´s oskyldiga barndom. Är Nena som sjunger om 99 st luftballonger.
För er som inte minns, har förträngt eller inte var födda då. Så här såg det ut, då, och ja, det var exakt denna video som rullade på kafét!

 

Även inredningen verkade vara orörd sedan ca 1984.  Någon slags obestämbar laxrosa nyans toppad med geometriska former i orange-rosa. Förestånderskan som regerade bakom baren och delade ut vin och öl samt mikroskopiska koppar kaffe till arbetarna som kom in var för dagen klädd i turkos kofta med neonrosa detaljer och ögonskuggan var självklart(!) ljusblå.

När Tina Turner började ifrågasätta vad kärlek hade med saken att göra kände vi att det var dags att gå därifrån och släpa med sig den nostalgiske maken tillbaka till 2015.