En egen Luther

Den 31 oktober 1517 sägs Martin Luther ha spikat upp sina 95 teser på en kyrkport i Wittenberg och reformationen var ett faktum.

Om två år är det 500 år sedan, och i framförallt Tyskland putsas det och fejas inför det stora Luther-Jubileet 2017. Av förklarliga skäl så är Nürnberg en av de städer som verkligen storsatsar inför jubileet. Bland annat har man tillsammans med PlayMobil tagit fram en liten Luther figur. Snacka om lyckokast! På mindre en 72 timmar sålde den slut! Denna lilla plastfigur med fjäderpenna och tysk bibel (Martin Luther var ju som bekant den som översatte Bibeln till Tyska) har visat sig vara omåttligt populär.

Så fort jag såg den kände jag att denna lille herre absolut skulle pryda sin plats på mitt skrivbord. Som inspirationskälla och påminnelse att predika Guds ord rent och klart.
Eller ja…ok… jag erkänner ärligt, den är störtcool och jag vill bara ha en! 🙂

Lite letande och goda vänner på Facebook pekade mig tillslut i rätt riktning till den hemsida där man kan beställa dessa dyrgripar.
Den skarpögde som följer länken ser snart att sidan är på Tyska. Och den minnesgode vet att mina kunskaper i det språket inte är att skryta med. Eventuellt möjligtvis kanske har jag nu beställt okänt antal PlayMobil Martin Luther.
Har i alla fall lyckats stava mig fram till att leverans sker först i slutet av april. (Eftersom de första 32 000 som sagt var gick åt på 72 timmar(!) )Så lagom till Valborg vet jag om jag lyckades, om jag misslyckades och mitt skrivbord kommer få klara sig utan denna prydnad, eller om jag råkat beställa en hel Luther-Armé….

Notera den Tyska Bibeln. ;)

Notera den Tyska Bibeln. 😉