Yoda är från Österrike?

Har en teori. Yoda, denne vise, men ack så konstigt talande lille figur i Star Wars. Min teori är att han kommer från Österrike.

Bevis: (Enormt seriösa dito…not. 🙂  )
1. Fixeringen vid titlar! Det är Master Yoda hit och Master Yoda dit. Att jämföras med Österrikes fixering vid Hr Dr Dr och Frau Pfarrerin etc.

2. Språket! Många tycker att Yoda pratar konstigt. Men det gör han inte. Han pratar helt enkelt tyska. OK att han använder Engelska ord, men ordföljden är tysk! Titta bara på detta odödliga citat: “When nine hundred years old you reach, look as good you will not.

3. Luddigheten i sina uttalanden. Inget är klart uttalat utan underförstått. för att det Vet man bara eftersom det tillhör traditionen och så har det alltid varit och behöver därför inte sägas, för det vet alla. och om man inte vet så hör man inte dit och då behöver man inte veta. ”Think not of after. Always now, even eternity will be.” Glasklart, eller hur?

4. Konservativ! Här är det gamla seder och bruk som gäller och gamla traditioner och sanningar. Gammal kunskap hålls högt.”” Much to Learn you still have.”

Japp, än så länge pekar alla bevis på att Master Yoda har sitt ursprung i Österrike. 😉

Österrikare?

Österrikare?