En vanlig vecka i Svenska kyrkan i Wien. Torsdag

Dagen har varit lång, intressant och givande. Så därför detta blogginlägg kommer lite sent.

Dagen börjar med ett möte för undertecknad nere på stan. Johan tar några välförtjänta timmar ledigt på förmiddagen och Linnéa sticker till Svenska skolan för att hjälpa till med musiklektionerna där. Någon har undrat var vår lokalanställde Pär är och varför jag inte skriver om honom. Det beror på att han denna vecka är uppe i Uppsala på webb-kurs. Han är nämligen också IT-ansvarig.

Nåväl. Mitt frukostmöte blir både intressant och givande.  Linnéa är lika uppskattad som vanligt på skolan.

Strax före lunch sammanstrålar vi tillsammans med kyrkans kör på Austria Center i andra ändan av stan. Där pågår just nu en stor radiologikongress och vi skall medverka med sånginslag. Vår kör har växt och utvecklats de senaste åren och det är ett härligt gäng som träffas vid kyrkan som ligger vid centret. Vi passar på att gå in i den för tillfället tomma kyrkan för att sjunga upp och en sista repetition innan vi tar oss över till där vi skall sjunga. En grupp turister kommer in i kyrkan samtidigt som vi sjunger. Spontana applåder när vi slutar och nästa sång har flera av dem tagit upp mobilkamerorna och filmar. Alltid roligt med en uppskattande publik.
Tiden är dock knapp och vi skyndar över till centret där vi ska sjunga. Det är stort och det är hur mycket folk som helst. Vi samlar ihop oss i ett litet rum, en sista genomsjungning innan det är dags. Scenen är placerad i den stora entréhallen. Massor med folk som rör sig. Runt väggarna står diverse försäljningsbord och montrar. Folk pratar, minglar osv. Är onekligen en utmaning att sjunga i den miljön. Men efterhand ser vi hur fler och fler stannar upp och lyssnar. Även här kommer mobilkamerorna fram och vi blir filmade. 🙂

Efter framträdandet skiljs arbetslaget åt igen. Linnéa och Johan åker tillbaka till kyrkan och själv fortsätter jag ut till min dotters skola för föräldramöte.

Tillbaka på kyrkan är det dags för barnkören TonPrickarna att sjunga tillsammans med Linnéa. Ett energifyllt gäng som blir bättre och bättre på att leva upp till sitt namn och pricka tonerna.

Då föräldramötet drar ut på tiden får Johan hoppa in och ta emot och starta vår lilla bibelstudiegrupp. När jag tillslut kommer tillbaka till kyrkan är samtalet i full gång. Att få träffas och fundera över hur vår Tro ser ut och påverkar våra liv är både roligt och utmanande.  Är med många nya tankar vi skiljs åt för denna gång någon timme senare.

Nu återstår bara en sista koll inför morgondagens äventyr, så att de inte blir allt för krisartade, innan det är dags att göra kväll.

Det är stort och mycket folk där vi skall sjunga

Det är stort och mycket folk där vi skall sjunga

Den lilla, mycket speciella kyrkan där vi övade innan

Den lilla, mycket speciella kyrkan där vi övade innan