Knivar på restaurang

Alltid lika fascinerande när man beställer in en bit kött på en bättre restaurang. Några minuter efter att man lagt sin beställning kommer personalen och byter ut den vanliga borskniven mot något mer eller mindre utstuderat mordverktyg.  Nu senast till en väldigt välbalanserad ytterligt skarpslipad tingest som förde tankarna till en lönnmördares verktygslåda. (ja, jag ser för många dåliga filmer. 😉 )

Funderar, litar inte restaurangen på att de kött de serverar är av tillräckligt god kvalité? Tänker de att köttbiten kommer vara så seg att vanliga redskap inte kommer att klara av uppgiften? Blev riktigt orolig den gången det dukades med ett mindre svärd när jag beställt en köttfärsbiff!

Just denna gång visar sig detta byte av kniv vara ytterligt symboliskt då den köttbit som serverades var inte bara perfekt stekt, utan dessutom så mör att den kunde delats med en gaffel.
Men kniven var både snygg och, som sagt var, välbalanserad. 🙂

En perfekt stekt hjortfilé!

En ytterligt välbalanserad skarpslipad kniv