Ofrivillig tur i främmande land

Jag och vår GPS, som fått namnet Malin, är inte alltid överens om saker och ting. Till exempel höll jag inte alls med henne om att jag skulle svänga nästa vänster när det skulle lett mig in på en avspärrad byggarbetsplats. Är därför lite misstänksam mot henne. Måhända är detta kanske orsaken till att jag missar en avfart och hamnar på motorvägen istället för den lilla byvägen Malin tänkt sig. Ingen större skada skedd tänker jag. Nya vägar, nya upplevelser.

Detta är innan jag inser att denna motorvägs nästa avfart ligger inte i Österrike, utan i Tyskland!

 Är alltså på väg till ett helt annat land helt plötsligt. På väg mot gränskontrollen funderar jag över olika tyska glosor för att förklara att jag råkade köra fel och absolut inte vill till Tyskland utan absolut tänkt mig att hålla mig i Österrike och var någonstans ligger mitt Pass??? Hemma i byrålådan? Gömt i resväskan? Kallsvetten bryter fram och ser framför mig hur jag får tillbringa natten på ett tyskt polishus. 

Ler mitt allra bästa jag-är-alldeles-oskyldig-inga-problem-här-leende mot de bistra Tyska poliserna som stirrar argt in i varje bil som passerar gränsen. Tydligen såg jag ofarlig ut för de viftar igenom mig med bister min. (Övar de på minen i polisskolan?) för att istället stoppa bilen efter mig.

Tillsammans hittar i alla fall Malin och jag tillbaka till Österrike. Tror jag…lite svårt att avgöra då ju alla skyltar fortfarande är på tyska….. 😉