Roadtripp Österrike 2016

Under terminstid är mitt schema hyfsat fullspäckat och jag hinner sällan uppleva mer än de närmaste kvarteren runt kyrkan. Men denna sommar packade jag bilen med det nödvändigaste och gav mig ut på äventyr. Ingen bestämd färdplan utan bara ta dagen som den kom. Kort sagt: Roadtripp Österrike.
Här är länkar till några av äventyren och upplevelserna som blev resultatet.

Det finns många små intressanta platser att besöka i det här landet. Bland annat där Venus från Willendorf hittades. Och Graz kommer för mig alltid vara förknippat med trappor och höga höjder.

Nu är ju allt väldigt nära här i Centraleuropa jämfört med till exempel Norrland. Så det blev även en liten avstickare till Bratislava. Där hittade jag ett intressant vin samt lärde mig att Kaffe är internationellt, tack och lov! Hittade också en härlig bokhandel/café. Ja det här med nära förresten. Ibland hamnade jag helt ofrivilligt i främmande land.

Måste ju erkänna att det blivit en och annan kyrka på vägen också. Både helt utflippade och mer legendariska.

Språket är ju alltid en utmaning när man är på resa. Oavsett om det är på en stadsfest eller på hotellet eller för den delen hemma i Sverige!

Det har varit en härlig sommar med både oväntade möten och härliga utflykter men som man säger, ”Borta bra men hemma bäst” Frågan är bara: Var är Hemma? 🙂

(Här har jag samlat alla inlägg från sommarens äventyr. 🙂 )