Mitt Nya förbättrade Jag

Är på besök i en halvt okänd stad. Det vill säga, har varit här förut någon gång, men känner aboslut inte till staden och dess omgivningar. Innan frukosten bestämmer mitt Nya förbättrade Jag att det bör tas en morgonpromenad. Dagen kommer nämligen bestå av stillasittande möten och  därtill hörande kaffe och kakor. Mitt Gamla vanliga Jag låter sig därför motvilligt övertalas att i tidig morgontimma ge sig ut på hurtig morgonpromenad.

En stund senare kan vi konstatera två saker. Mitt Nya förbättrade Jag har kraftigt överskattat sin kondition. Samt att vare sig Mitt Gamla vanliga Jag eller den Nya förbättrade versionen har en aning om var vi befinner oss. 

Den korta raska morgonpromenaden visar sig bli en lång förvirrad, på slutet stapplande, runda, desperat sökande efter ledtrådar om var, vadan och varthän. 

Betydligt senare än beräknat anas så hotellet vid horisonten, en syn lika välkommen som skylten som säger ”Sko-rea 70%” Mitt Nya förbättrade Jag har nu dragit sig tillbaka för obestämd tid. Mitt Gamla vanliga Jag belönade sig efter detta traumatiska äventyr med en extra kaka till morgonkaffet. 😉