Volontär?

Funderat på att ta en tio månaders paus från det vanliga livet? Testa något nytt? Jobba ett år i ett annat land?
Känner du dig hemma i Svenska kyrkan och delar dess tro och värderingar? Är du service-minded och villig att lära dig nya saker?

Varmt välkommen att söka tjänsten som Volontär i Svenska kyrkan i Wien! 🙂

Förutom det som står i annonsen som du bland annat hittar HÄR kan jag avslöja att du kommer kunna baka kanelbullar i sömnen, ha full koll på hur man trollar fram soppa av några morötter och en potatis samt prata med de flesta oavsett om du kan språket eller ej. 😉

SVENSKA KYRKAN I WIEN SÖKER VOLONTÄR

Lediga tjänster Svenska kyrkan i utlandet
Sista ansökningsdag: 2017-04-30

Svenska kyrkan i Wien täcker Österrike, Tjeckien, Slovakien och Ungern. Huvuddelen av verksamheten är förlagd till våra egna lokaler i Wien. Vi är en växande kyrka. Söndagens gudstjänst, och veckomässorna är församlingens centrum. Vi möter också människor i våra körer, i vår barn- och familjeverksamhet, seniorgrupp och på våra samtalskvällar, bibelstudier och andra arrangemang. Vi är ett litet arbetslag med många frivilliga som tycker det är oerhört roligt och utmanande att vara kyrka i Wien. Vi finner glädje i vårt arbete och vill att våra volontärer ska dela den med oss!

Arbetsuppgifter: Som volontär hos oss kommer du att ta emot besökare, informera om församlingen och dess verksamhet. Delta i planering och genomförande av församlingens olika aktiviteter. Städa och tillsammans med lokalanställd personal ha hand om daglig skötsel av lokalerna såväl invändigt som utvändigt, samt vid behov fönsterputs. Handha församlingens linneförråd.  Tvätt och strykning av dukar och handdukar etc. Vara behjälplig med bud och ärenden. Förbereda och iordningställa lokalerna före och efter gudstjänster, dop och välsignelser samt vid övriga arrangemang och möten. När så krävs förbereda eventuell förtäring. Medverka i gudstjänster. Medverka och vara behjälplig i övrigt förekommande arbetsuppgifter i en utlandsförsamling.

Kvalifikationer Du har avslutat gymnasium och arbetat några år alternativt påbörjat eftergymnasial utbildning. Du bör ha körkort. Vi söker personer som är sociala, flexibla, som kan arbeta både självständigt och i grupp, som är initiativrika och ansvarsfulla samt har en god kännedom om Svenska kyrkan och delar Svenska kyrkans tro och värderingar.

Vi erbjuder: Volontärperioden sträcker sig från 1 september till 30 Juni. Du har eget boende på kyrkan som församlingen betalar och du får mat/fickpeng om 200 €/ månad. Vi bekostar också en försäkring som täcker din arbetstid, busskort och tillgång till telefon samt ett årskort för Wiens utmärkta kollektivtrafik. OBS. Egen försäkring som täcker tid utanför arbetet tecknas av volontären själv.

Är detta något för dig? Ansökan ska bestå av ett personligt brev där du berättar om varför du vill komma hit som volontär, CV, referenser och ett foto på dig själv.

Maila den till: wien@svenskakyrkan.se senast den 30 april 2017. Intervjuer sker via Skype efter överenskommelse.

För mer information kontakta Kyrkoherde Maria Scharffenberg +43 699 194 77 205

Läs gärna mer om vår församling på www.svenskakyrkan.se/wien