När kunskap och makt inte är nog

Passerar en reklamskylt utanför en fotos-studio. Bilden visar Angela Merkel. Dels en bild tagen från Wikipedia. Dels en ”förbättrad” version av samma bild. Rynkor utslätade, håret tillfixat och make-up påbättrad. Allt med hjälp av Photoshop. Budskapet är tydligt: ”Kom till oss och vi ser till att du ser bra ut på fotot!”

Angela Merkel har doktorsexamen i Kvantkemi. En gren inom kemin som kombinerar ”Kvantmekanik” och ”Kvantfältteori” för att lösa kemiska problem. Sedan 1990 har Merkel varit direktvald ledamot av Tysklands förbundsdag. Merkel var mellan 1991 och 1994 federal minister för kvinno- och ungdomsfrågor i Helmut Kohls regering och 1994 till 1998 miljö- och kärnkraftssäkerhetsminister. 1998 till 2000 var hon partisekreterare för CDU. Angela Merkel har beskrivits som Europeiska unionens egentliga ledare, och rankades 2011 som världens näst mäktigaste person av tidningen Forbes; således är hon den mäktigaste kvinnan i modern tid. (Källa: Wikipedia)

Men i den här reklammakarens ögon räcker inte det. För hon ser inte tillräckligt snygg ut…
Världens mäktigaste kvinna, en av världens mäktigaste personer, reducerad till en photoshoppad docka. Skall man skratta åt eländet eller gråta?