Vart kommer allt ifrån??

Efter fem år här i Wien är det så dags för nya äventyr. Den här gången i Berlin.
Det innebär, bland mycket annat, packning. Vårt lilla hem, exklusive möbler, skall sorteras, packas ihop och förflyttas. Tänker ju att det torde inte vara så svårt eller ta så lång tid. Jag menar, vi har ju bara bott här i fem år. Hur mycket skräp kan man samla på sig egentligen?
Efter att ha släpat ut ännu en överfylld svart sopsäck med skräp konstaterar jag att man uppenbarligen hinner samla på sig väldigt mycket som man inte behöver under fem år.

Men måste erkänna att jag är mer fascinerad, och lite nostalgisk, över ett antal saker som vi en gång i tiden tog med oss hit till Wien. Saker som vi var fullständigt övertygade om då att vi absolut inte skulle klara oss utan på vårt äventyr i Österrike. Saker som legat kvar i samma låda under alla fem åren och aldrig använts.
De får självklart följa med till Berlin. Vem vet, de kanske kommer att behövas där?? 😉