När förkylningen slår till

Var ett tag sedan jag uppdaterade den här bloggen.
Det har sin fullt naturliga förklaring. Eller rättare sagt två (2) naturliga förklaringar.

Den första orsaken stavas: Jobb! Den stora julbasaren närmar sig med stormsteg med allt vad det innebär av förberedelser etc osv.

Den andra är av det mindre roliga slaget. En vanlig hederlig Förkylning! Och då talar vi inte liten lätt Hollywood förkylning där hjältinnan (dvs undertecknad) lite diskret torkar sig om näsan med en spetskantad näsduk och går vidare genom livet klarögd och vacker.

Nej, nej och åter nej….
Mig närstående tonåring nynnar på ”Rudolf med röda mulen” när hon ser sin döende moder. Ögonen är allt annat än klara, utan jag kisar på världen genom små röda svullna springor. Hostattackerna skulle kunna göra Kameliadamen grön av avund och mellan nysningarna skriver jag på mitt testamente. Kort sagt: Rejält  Förkyld!! Tänk er förkyld vuxen man så kan ni börja ana!

Den lediga helgen tillbringas därför inte med att upptäcka Berlins alla dolda skatter så som var planen. Utan istället väl nedbäddad i soffan, med näsdukar och fjärrkontroll inom bekvämt räckhåll. Utforskandes Netflix utbud av mer eller mindre bra filmer och serier.

Turligt nog är det Måndag och vanlig arbetsdag i morgon, vilket innebär att jag måste vara frisk. Nu ska jag bara se till att även detta envisa virus nås av den informationen….

9bb7321c4411d5bfb53b78824967c6ce