Kampen fortsätter

Då det närmar sig både installationsgudstjänst och julbasar  finns det ingen som helst tid till onödiga engagemang så som till exempel vara sjuk eller liknande.

Tar mig därför till närmaste apotek för att anlägga moteld mot elaka virus som för tillfället bosatt sig i min kropp. Funderar lite på vägen dit över hur jag på min stapplande tyska skall förklara för apotekaren vad jag behöver. Visar sig dock att personen bakom disken är tankeläsare. Alternativt har hen mycket god syn och hörsel. Räcker nämligen med en enda blick på min röda näsa, svullna ögon och höra en av mina lung-omskakande rosslande hostningar så famlar hen desperat bakom sig och slänger fram ett helt batteri av diverse medikamenter på disken. Övriga kunder och personal tar skydd bakom närmaste pelare och ser ut att vilja beväpna sig med både vitlök, vigvatten och desinfektionsspray.

Väl hemma igen tittar jag igenom mina fynd och försöker räkna ut vad som skall användas hur och hur ofta. Det står mycket noggrant angivet på paketen. Dock av naturliga skäl på Tyska. Stavar mig långsamt igenom och kan konstatera att detta med örter verkar vara en stor grej i Tyskland. ”Mit ätherischen ölen” står det bland annat på en av flaskorna. Vilket alltså inte betyder ”med äkta Öl eller liknande, utan ”med eteriska oljor”

Den andra innehåller dock tydligen 10 Vol.% Alkohol. Strax ovanför denna upplysning står även att ”beeinträchtigt Ihre Verkehrstüchtigkeit und die Fähigkeit zum Bedienen von Maschinen nicht.” Vet inte om det innebär att intagande av just denna medikament påverkar min förmåga att hantera maskiner eller inte. Måhända det handlar om hur mycket jag tar på en gång??
Rapport följer.