Hög luftfuktighet

Efter någon månad här i Nederländerna kan jag konstatera att luftfuktigheten här är…hög. Eller annorlunda uttryckt, det regnar. Mycket och ofta!

Nu är det inga monsuner precis. Ni vet där varje droppe känns som den innehåller 10 liter vatten. Snarare det där konstanta ihållande dygnslånga regnandet som växlar mellan stilla strilande, eller ibland bara som en slags dimma, där man funderar på om det är idé att fälla upp paraplyet eller ej, för att några minuter senare gå över till full storm med, om inte 10 liters droppar, i alla fall 5 liters dito. I det senare fallet är det sällan idé att fälla upp paraplyet ändå, då vindarna snart vänt ut och in på detsamma. 
Tack och lov är det sällan långt mellan vare sig museer eller caféer. Snarare precis lagom sträcka att gå, med eller utan paraply, under det korta uppehållen i regnandet. 

Paraply eller inte….?