Äntligen

Har väl knappas undgått någon att det är och har varit en pandemi. En effekt av detta lilla virus är att museerna varit stängda!!!

Så idag, efter sex (6) långa månader så öppnade de så äntligen! Visserligen med restriktioner så som att biljett måste bokas i förväg och man får då en speciell tid när man får besöka museet ifråga.

Kan väl säga att dessa biljetter gick åt snabbare än till en rockkonsert!! Kulturmaffian är svältfödd efter sex månaders fasta där enda näringen varit online-event. Det finns en gräns för hur många virtuella turer man kan göra innan kroppen och själen börjar kräva The real thing!

Själv lyckades jag få en biljett till Haags historiska museum och lagom till öppningen var vi en grupp svältfödda kulturälskare som stod på trappan och väntade.

Att säga att stämningen var glatt förväntansfull är en underdrift. Som barn på julafton är en mer korrekt beskrivning. När dörrarna sedan väl öppnades stod det klart att personalen på museet längtat lika mycket, om inte mer.

Idel glada leende och rosor till alla! Museichef som poserar med besökarna för bilder och personal som visar tillrätta och som till och med minns vilken sal man varit i. (Men som absolut förstod när jag sa att jag ville se en speciell tavla igen!)

Fastans innebörd är att avstå något för att uppskatta det mer när man väl får tillgång till det igen.

Jag har alltid uppskattat museum, men måste erkänna, att först efter denna ofrivilliga fasta börjar jag inse hur mycket jag verkligen älskar dem!

Även utan rosor kommer jag fortsätta besöka dessa institutioner. Små som stora, och vara tacksam över att de finns.

Museieros