Whamageddon!

Det finns mycket man kan ägna sig åt den här tiden på året. En av de lite roligare grejerna som är superseriöst, men ändå absolut inte, är Whamageddon!
Reglerna är enkla. Mellan 1 dec och 24 dec skall du undvika och absolut INTE lyssna på den klassiska julsången ”Last Christmas” av popgruppen Wham! (Är den någon förresten som kommer ihåg namnet på den andre? Dvs han som inte är George Michael???)
Reglerna varierar något. En del bannlyser absolut alla versioner av den, covers såväl som remakes.
Själv är jag konservativ puritan och säger att det är endast och allena Originalet som med alla medel skall undvikas.
Dock tror jag på förlåtelse och sällar mig därför till dem som säger att man har en liten liten livlina som ger dig 20 sek respit att stänga av radion, springa ut ur köpcentret eller stoppa öronen fulla med bomull om olyckan skulle vara framme. Denna livlina kan dock bara utnyttjas en enda gång. Därefter räcker det med några sekunders rytmisk synt för att du är ute ur leken och får sälla dig med andra lekkamrater i Whamhalla. (Ja, ni ser att detta är otroligt seriöst!) Denna 20 sek regel är dock högeligen omdebatterad och ortodoxa Whamianer föraktar den.

Självklart finns det både en hemsida och en Facebooksida där deltagarna kan posta sina framgångar, nederlag samt varna för förrädiska länkar och köpcenter med olyckliga spellistor.

Let the game begin!