Jag är ute!

Ni minns kanske att jag för några dagar sedan berättade om denna oerhört seriösa (not) utmaning som sker varje år denna tid:. Whamageddon! Utmaningen består i att med alla medel undvika att höra originalversionen av -80 tals gruppen Whams megahit ”Last Christmas”

En relativ enkel utmaning under årets lockdown här i Nederländerna. Radion är inställd på garanterat Pop-sångs fria Classic FM. Eftersom alla affärer stänger kl.17:00 och jag ännu inte vant mig vid detta görs julhandlingen via nätet. Läs: När lata långsamma jag äntligen har gjort mig i ordning för att gå och handla är kl 16:30 och jag inser att det inte är någon idé

Matvaruaffärerna har dock öppet till kl 20:00, så dit lyckas jag ta mig för att inhandla lekamlig föda. I syfte att undvika Whamhalla (dit man sänds efter att ha förlorat i Whamageddon) sker dessa inköpsrundor oftast med noggrant utvald musik i hörlurarna. OK, jag erkänner, musiken i hörlurarna är mest för att likt en trumpen tonåring kunna gå runt i min egen värld och asocialt ignorera min omgivning. Men just dessa dagar fyller det även syftet att skydda mot Whammning.

Denna dag hade jag dock inte tagit med mig denna antiscociala skyddsutrustning utan gick in i affären oskyddad som ett nyfött barn. Plockar snabbt åt mig de tre saker jag är där för att handla. (Klassikerna bröd, smör och mjölk) och rör mig mot kassorna. Står där i kassakön och fascineras av mänskligheten. Den första damen i kön har en lång konversation med kassörskan och damen framför mig i kön har en lika lång och intensiv konversation med mig, trots att vare sig jag eller kassörskan svarar våra respektive talande damer. Så, hör jag svagt genom ”min” dams ordflöde några toner som jag vagt känner igen. En rysning längs ryggraden. Jag är fångad i en fälla! Är måhända de talande damerna i maskopi och bestämt sig för att gemensamt ”Whamma” alla i affären??
För några sekunder skådar jag en strimma av hopp, det kan vara en cover (Enligt de officiella Whamageddon-reglerna är de OK) Men nej! Lika snabbt som hoppets låga tändes släcks densamma. Det är originalet som strömmar ur högtalarna. Och som för att vrida om kniven ytterligare och undanröja varje uns av tvivel höjer någon volymen.
Det är bara att erkänna sig besegrad!
15 december 2021, kl 14:55 blev jag Whammad och sänd till Whamhalla!
Jag höjer ett glas för er som är kvar och säger: Nästa år! Då!!