Boostad!

Så har även jag nu fått min tredje spruta i kampen mot pandemin. En onekligen intressant upplevelse.

Logistiken kring vaccinet är imponerande i detta tättbefolkade land. Tid bokas via datorn och när det är dags inställde jag mig på anvisad adress. Där kollades alla papper, ID-kort, försäkran om att jag inte redan har Covid-19 samt att jag de facto bokat en tid.

Sedan var det bara att följa pilarna på golvet till nästa leende dam som bad mig sätta mig på tweede stoel naar rechts Jag tolkade det som att jag skulle placera min lekamen på andra stolen till höger, vilket visade sig vara fullständigt korrekt.

Efter en knapp minut fick jag dock lämna min stol och komma in till det lilla rum där jag skulle få sprutan. Möttes av en varmt leende herre (tror i alla fall han log bakom munskyddet) som genast komplimenterade mig för mina läderstövlar. Jag log tillbaka (tror att han såg mitt leende bakom munskyddet) och sedan började vi prata skor. Ett av mina favoritämnen!

Efter någon minut konstaterade vi dock att trots skointresset var jag ju där för den berömda sprutan. Snabb koll av ID-kort igen. Kort diskussion om uttalet av mitt efternamn och sedan ett snabbt stick i armen. Jag är boostad!

Bevis på att detta skett stämplades med kraft i min ”Vaccinatieboek” av en ung herre som verkade ha funnit sitt kall i livet. Något senare laddade jag även ner QR-koden i den excellenta Corona-appen.

Nu känner jag mig reda att möta världen igen, bakom mitt Munskydd med spritade händer och på behörigt avstånd… 😉