Kyligt Fruntimmer

Några veckor innan jag lämnade Haag klippte man gräsmattorna utanför mitt hus. Nu pulsar jag omkring i halvmeterhöga snödrivor.

Man kan väl konstatera att de vinterkläder jag hade i Nederländerna inte riktigt uppfyller kraven när temperaturen kryper ner mot -20.

Till skillnad från Elsa i Frozen märker jag absolut av kylan och muttrar ganska högljutt mellan blåfrusna läppar över avsaknaden av humana temperaturer och funderar allvarligt över sinnesstillståndet hos de förfäder som en gång i forntiden bestämde sig för att det här var en perfekt plats att bosätt sig på.

Vänner har frågat mig vad jag kommer ägna fritiden åt då jag varken åker skidor eller kör skoter. (Vad jag har förstått är två väldigt populära sysselsättningar i området) Jag kan nu avslöja att ledig tid kommer ägnas åt klädinköp. Företrädesvis tjocka tröjor, varma handskar, långkalsonger, mössor med mera. Allt för att undvika att vara det kyliga fruntimmer jag just nu är.

Enda fördelen med denna arktiska kyla är att det känns helt ok, ja till och med nästan nödvändigt, att efter avslutad inköpsrunda krypa upp i soffan med en mysig bok och en (stor) kopp varm choklad!

Vackert, men ack så kyligt….