2

Nisse

Den minnesgode kanske kommer ihåg min rumskamrat Kopieringsapparaten Kurt som jag delade lägenhet med i Nederländerna?
Kurt är numera pensionerad och jag har gått vidare i livet. Men jag kan meddela att han har fått en efterträdare här i Canada.
Även om storleken sägs inte ha någon betydelse måste jag tillstå att då det gäller skrivare / kopieringsapparater storleken är av ganska signifikant betydelse. Och då nämnda skrivare / kopieringsapparat skall dela hem och hushåll och uppta en del av ens bostad så gäller här regeln; Ju mindre desto bättre. Som så många gånger förr handlar det här alltså inte om storleken utan snarare om tekniken.

Kurt var stor. Hans efterträdare, som fått namnet Nisse, är liten. Får plats på skrivbordet, så jag kan ha honom nära. Men det han saknar i storlek tar Nisse som sagt var igen i teknik.

Enligt instruktionsboken skall Nisse klara av att inte bara skriva ut det jag ber honom om. Såväl i svart-vitt som i färg. Enkel som dubbelsidigt. Han skall även kunna kopiera, scanna och faxa.

De två sista funktionerna, scanning och faxning, har vi dock just nu lite olika åsikter om. Jag hävdar, med hänvisning till instruktionsboken och glada bilder på kartongen, att dessa två funktioner skall dels vara tillgängliga, dels enkla att hantera. Nisse är inte alls med på noterna utan ställer sig helt oförstående!

Förhandlingar pågår och vi försöker lösa konflikten med hjälp av intensiv läsning av manualer. Risk finns dock att vi behöver kalla in extern hjälp för att nå samförstånd.
Rapport följer!

Comments 2

 1. Ha ha ha! Först trodde ja Nisse var en jul historia! Så ja blev nyfiken! Sen så fick ja skratt mera då det inte var en saga om en ”elf” eller ens ”human”!
  Jag har en Nisse, en son Nils, som fick namnet efter min pappas tre vänner Nils! En genom jobbet, en genom seglingen och en genom stugan på landet! Alla i Roslagen!
  Sen så har ja en Kurt oxå, en morbror som gick bort i April 2017! Det var sista gången ja var hemma i 🇸🇪! På begravning! Min första sista April i 🇸🇪 sen 1984! Firat många Sista april i Vancouver med omnejd! Men som ja säger: om enda sättet att komma hem vore stå plats på planet så tar ja det!
  Ja skulle bara vara i 🇨🇦 i ett år! April 1985 till mars 1986! Men som det blev kallar ja mig Happily Stuck in BC 🇨🇦 ! Just firat 37 år här i landet!
  Har träffat många som haft ditt jobb genom åren! Första träffade ja i Toronto men sen resten av dom i Burnaby, nästgårds till Vancouver! Svenskarna har inte en egen kyrka men när du kommer hit så får vi låna den Danska Kyrkan i Burnaby som är så vacker, speciellt vår och sommar då solen lyser in genom fönstren på södersidan med grön lövade träd utanför! Ja försöker alltid sitta i kyrkbänken Kobenhavn eftersom mina svärföräldrar var födda där innan de emigrerade till 🇨🇦 ! Öj det blev ett längre brev än ja tänkte mig!
  Ja läste din sida i Swedish Press som ja prenumererat på de flesta år härborta och är medlem i Swedish Cultural Society i BC.
  Nuförtiden bor ja 50 mil norr om Vancouver men åker ner nu och då för att hälsa på Nils och storebror Jens! Så vi kanske ses framöver… Välkommen till oss här i 🇨🇦 Agneta

  1. Post
   Author

   🙂
   Jag får komma ihåg att fixa en tomtemössa till honom i jul 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *