Nisse

Den minnesgode kanske kommer ihåg min rumskamrat Kopieringsapparaten Kurt som jag delade lägenhet med i Nederländerna?
Kurt är numera pensionerad och jag har gått vidare i livet. Men jag kan meddela att han har fått en efterträdare här i Canada.
Även om storleken sägs inte ha någon betydelse måste jag tillstå att då det gäller skrivare / kopieringsapparater storleken är av ganska signifikant betydelse. Och då nämnda skrivare / kopieringsapparat skall dela hem och hushåll och uppta en del av ens bostad så gäller här regeln; Ju mindre desto bättre. Som så många gånger förr handlar det här alltså inte om storleken utan snarare om tekniken.

Kurt var stor. Hans efterträdare, som fått namnet Nisse, är liten. Får plats på skrivbordet, så jag kan ha honom nära. Men det han saknar i storlek tar Nisse som sagt var igen i teknik.

Enligt instruktionsboken skall Nisse klara av att inte bara skriva ut det jag ber honom om. Såväl i svart-vitt som i färg. Enkel som dubbelsidigt. Han skall även kunna kopiera, scanna och faxa.

De två sista funktionerna, scanning och faxning, har vi dock just nu lite olika åsikter om. Jag hävdar, med hänvisning till instruktionsboken och glada bilder på kartongen, att dessa två funktioner skall dels vara tillgängliga, dels enkla att hantera. Nisse är inte alls med på noterna utan ställer sig helt oförstående!

Förhandlingar pågår och vi försöker lösa konflikten med hjälp av intensiv läsning av manualer. Risk finns dock att vi behöver kalla in extern hjälp för att nå samförstånd.
Rapport följer!